Lån trots arbetslös

Lån trots arbetslöshet

Är man arbetslös och behöver låna pengar så är det inte helt enkelt att veta hur man ska gå tillväga för att få låna pengar när man är arbetslös. Här skriver hur man lån trots arbetslöshet. Nedan kommer vi att gå igenom de alternativ, metoder och Lån utan jobbtillvägagångssätt som finns för den som behöver få ett lån när den vanliga banken ger avslag pga man är arbetslös. Det som det hela handlar om är att hitta en bank som vill riskera att låna ut pengar till någon som för tillfället inte har arbete. Banken ser då istället till förmågan att vilja och att kunna skaffa ett arbete än den situation man just nu är i. Något av det som väger tyngst i bedömningen av kreditvärdigheten hos en individ som söker teckna lån hos någon av de vanliga bankerna är just den fasta inkomsten. För att man skall kunna ta lån ändå krävs att man vet vilken bank man skall kontakta.

Hur man får lån trots arbetslös?

Innan man går till någon av långivarna eller skickar in sina ansökningar så är det några saker man behöver fundera på och ta med sig.

  • Hur länge man har varit arbetslös
  • Vilken storlek på lånesumma man behöver
  • Om man aktivt försöker skaffa ett nytt arbete

Om man nyligen blivit arbetslös så behöver man egentligen inte oroa sig när man söker lån trots arbetslös. Det är nämligen så att detta inte syns på kreditupplysningen som banken tar om man bara varit arbetslös en kortare tid. Detta gäller dock bara vi mindre lånesummor. Vi exempelvis ett billån måste man kunna visa intyg från arbetsgivaren eller sin bank där lönen kommer in på att man faktisk har en återkommande inkomst.

Ännu svårare blir det att få ett lån då man varit arbetslös en längre tid. Det finns självklart även långivare som ger lån till dig som befinner dig i denna situation. Det finns många tillfällen i livet då man faktiskt måste ta lån trots arbetslös en längre tid. Det kan vara så att man har ett jobb på gång eller att man faktisk till och med börjat jobba och har ett kontrakt påskrivet. Men det faktum att man ännu inte fått sin första lön eller för den delen inte kan visa på att det är en återkommande inkomst gör att man inte kan få lånet. Banken tittar ju mycket på historik – vilket gör att det blir knepigare att teckna åtminstone ett större lån.

Ett mindre lån brukar i nästa alla fall gå att få godkänt. Nackdelen är att ju längre du varit arbetslös och ju lägre inkomst du haft, desto högre och mindre förmånlig ränta måste du betala på lånet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*